20-jarige samenwerking tussen Huybregts Relou & Archifit

dinsdag 28 december 2021

Het eerste bakje koffie dat we met Paul Uppelschoten (directeur Huybregts Relou) dronken is alweer bijna 20 jaar geleden. Wat begon als een goed gesprek, liep uit tot een bijzondere en langdurige samenwerking vol mooie projecten. Van het ontwikkelen van Mc-Drives tot creëren van moderne woon-concepten. Constant verbeteren door te durven veranderen stond daarbij telkens centraal. En wat is er veel veranderd in de afgelopen jaren, toch Paul?

Paul Uppelschoten Directeur, Huybregts Relou

Paul vertelt

Starten met BIM en het ontwikkelen van Mc-Drives. De ontwikkelingen in de bouw zijn de afgelopen 20 jaar inderdaad hard gegaan. Onder andere BIM kreeg, door de uitwisselbaarheid in de keten, een steeds prominentere rol. Ik weet nog dat we in 2002 op zoek gingen naar een strategische partner. Een partij die zich specialiseerde in het ‘BIM-men’. Een partij die bij Huybregts Relou paste, dus met een bouwkundige achtergrond en die lekker praktisch te werk ging.

Het was het eerste moment dat we met Niels in contact kwamen. Dat klikte meteen. Je merkte direct dat ze in Schaijk elke dag bezig zijn met het verbeteren van processen om slimmer te werk te gaan. Maar eerst zien en dan geloven, dus besloten we een eerste project te starten: het ontwikkelen van verschillende Mc-Drives.

Woonproducten ontwikkelen met Archifit

En dat eerste project? Dat liep meteen soepel. Binnen 10 weken na de grond aankoop, ging de eerste hamburger over de toonbank. Zo volgde project op project en leerde we elkaar steeds beter kennen. Daarin waren de lijnen met Archifit kort. Dat is 20 jaar later nog steeds zo. Als we technische vragen hebben bellen we met Ronnie of Frank, als de architectuur om de hoek komt kijken nemen we contact op met Berend. Zo gaat er geen tijd en informatie verloren en kunnen we meteen door.


Door het uitgebreide contact wisten ze bij Archifit dat we bezig waren met het starten van eigen bouw-concepten. We gingen een woning zien als een product en Niels was meteen enthousiast toen hij onze ideeën hoorde. Samen gingen we aan de slag en heeft Archifit de start van de bouw-concepten in BIM gemaakt.

Door de langdurige samenwerking zijn de BIM-modellen ondertussen veel meer dan een 3d-ontwerp. Het zijn informatiemodellen waar we constant op door ontwikkelen. Telkens slimmer worden. En dat heeft praktische voordelen: vergunning zijn sneller binnen, we kunnen een standaard concept over meerdere woningen toepassen en we weten in de hele keten precies wat we van elkaar kunnen verwachten. Dat is goud waard.

Giga-praktisch en vooruitstrevend

Dat kan natuurlijk alleen als je de bouw goed begrijpt en praktisch te werk gaat. Bij Archifit snappen ze dat. Daar zijn ze giga-praktisch. Geen gekkigheid. De maatvoering in de tekening klopt, maar de onderdelen zijn ook in de handel te verkrijgen. Wat dat betreft zijn ze echt scherp op de details. Terwijl ze tegelijkertijd vooruitstrevend zijn en telkens met nieuwe oplossingen komen. Dat best bijzonder en werkt prettig.

"Ondertussen werken we ongeveer 20 jaar samen. In die jaren is er veel veranderd en toch is Archifit in de kern hetzelfde gebleven. Ze lopen voorop. Zijn specialist in BIM, verbeteren processen en bedenken constant nieuwe producten en mogelijkheden. Daarbij weten ze niet alleen wat je maakt maar ook hoe je het maakt. Praktisch. Dat doen ze harstikke goed en we hopen ook de komende 20 jaar samen weer veel mooie projecten te mogen maken!"
​​​​​​​

Paul Uppelschoten

Directeur, Huybregts Relou

Benieuwd naar onze projecten?

Bekijk alle projecten