Maak kennis met Bruce Hulsman

donderdag 03 februari 2022

Op de middelbare school wist Bruce één ding zeker: later gaat hij werken in de wereld van de architectuur. Wat op het Technasium begon met een presentatie van een maquette aan een architect, is jaren later uitgegroeid tot een baan als Engineer bij Archifit. Hoe gaaf is dat! Bij het eerste contact met Bruce waren we bij Archifit direct enthousiast. Nu we een half jaar samenwerken bleek dat gevoel meer dan terecht. We stellen Bruce daarom graag aan jullie voor. Maak kennis met Bruce.

Bruce vertelt

Dat klopt helemaal, ik heb altijd voor ogen gehad om in de wereld van de architectuur te werken. De keuze voor een vervolgopleiding was daardoor eenvoudig. Na mijn middelbare school verhuisde ik van Twente naar Eindhoven om aan de Universiteit Bouwkunde te studeren met de richting Architectuur. Na het behalen van mijn Bachelor heb ook mijn master Architectuur gehaald. En toen kon het echte werk beginnen..

Na mijn opleiding heb ik bij twee andere architectenbureaus gewerkt. Ik zocht vorig jaar naar een plek waar de opdrachten complexer waren en tegelijkertijd intern de zaken netjes geregeld. Precies op dat moment kwam ik met Niels in contact. In het eerste gesprek sloot ook Berend aan. En dat klikte meteen. Berend herkende zichzelf in mijn verhaal en aan het einde van het gesprek waren we er alle drie meteen uit: regelen!

Sinds een half jaar werk ik nu bij Archifit. Het is precies wat ik zocht. Een stapje groter. Net iets complexer. Waar voorheen de opdrachten vooral uit particuliere woningbouw bestond, zijn het nu grotere appartementenblokken of distributiecentra. Dat is echt een wereld van verschil. De hulp van collega’s is daarin het afgelopen half jaar heel belangrijk geweest.

"het is fijn dat ik met al mijn vragen direct bij mijn collega's terecht kan. er hangt een hele fijne sfeer met hele gezellige mensen."

De begeleiding was vanaf het eerste moment goed geregeld. Mijn buurman Jordy heeft me veel geholpen. Die heeft een hele berg aan engineerkennis in zijn achterzak, ongelofelijk. Maar ook van het tekenprogramma Revit bijvoorbeeld. Daar had ik nog nooit mee gewerkt en dan is het fijn (ook al kreeg ik er ook een cursus Revit) dat je met alle vragen bij collega’s terecht kan. Er is een hele fijne sfeer met hele gezellige mensen. Want er is natuurlijk meer dan werk.

Zo woon ik verder aan de rand van het bos en houd ik van wandelen en fietsen. Ofja, eigenlijk heb ik iets teveel hobby’s. Ik zit niet graag stil. Als het mooi weer is de kans groot dat ik buiten ben. De ene keer in het bos. De andere keer bij mijn (nieuwe) moestuin. En als ik dan toch binnen ben, dan ben ik waarschijnlijk aan het verbouwen of klussen. Eigen meubels of lampen maken vind ik bijvoorbeeld ook heel leuk. Of bierbrouwen trouwens! Dat zou ik bijna vergeten.

Samengevat is het eerste half jaar bij Archifit me enorm goed bevallen. Ik heb naar me zin, doe wat ik leuk vind en werk met gezellige en slimme mensen. Wat wil je nog meer? Binnen Archifit ben nu vooral bezig met Engineering en hoop op de termijn de stap richting Architectuur te kunnen maken. Een kwestie van hard werken en doorzetten. En daar ga ik komende jaren alles aan doen!


Bruce Hulsman

Benieuwd naar alle Archifitters?

Meer over Archifit