Inbreidingsplan woningbouw

Zijlbergsestraat te Made
Project locatie Made Drimmelen
Project omvang Circa 90 woningen
Opdrachtgever Van der Heijden
Architect Archifit

Van industrieterrein naar woonwijk

Aan de zuidrand van Made ligt het industrieterrein van van Iersel volledig omringd door woningen. Nu van Iersel zal vertrekken is er ruimte voor een inbreidingsplan met nieuwe woningen. Onder de woningen die er gebouwd gaan worden is een grote variatie aan woningtypes, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijwoningen en appartementen. Hierdoor is er ruimte voor een grote variatie aan mensen in deze nieuwe wijk.


Samen met van der Heijden werken wij aan deze mooie opgave, ­­waarbij we meegaan in de ambitie van de gemeente Drimmelen voor een blauw-groene woonomgeving. Een belangrijk onderdeel is dan ook de groene ader die door de wijk loopt. Elke straat kijkt uit op begroeiing, waardoor de wijk landelijk aan doet. Het appartementengebouw wordt centraal in de wijk geplaatst omringd door een klein park.

INLOOPAVOND OMWONENDEN MADE

Donderdag 4 juli hebben wij een eerste opzet van het plan getoond aan de omwonenden en geïnteresseerden van dit plan. We konden met een goed gevoel naar huis na alle positieve reacties die we hebben gekregen.


Momenteel werken we samen met van der Heijden en de gemeente Drimmelen aan de verdere uitwerking van dit plan en de architectonische vertaling van deze woningen. Naar verwachting kunnen wij in 2020 beginnen met de verkoop. We houden jullie op de hoogte!

Made; Inbreiding; Industrie; Wonen; Groene ader; Woningbouw; Drimmelen
.