Engineering MJOP Fontys Hogeschool

Rachelsmolen te Eindhoven
Project locatie Campus Rachelsmolen te Eindhoven
Project omvang 13.000m² onderwijsgebouw
Opdrachtgever Huybregts Relou | Fontys Hogeschool
Architect Ector Hoogstad Architecten
Aannemer Huybregts Relou

NIEUWBOUW RACHELSMOLEN R10 (FONTYS)

In opdracht van Huybregts Relou verzorgen wij de BIM engineering van de nieuwbouw van het onderwijsgebouw Fontys Rachelsmolen R10 te Eindhoven. Wij zetten als eerste een model op wat geschikt is als werkbestand voor de ketenpartners. Samen met de ketenpartners wordt het BIM-model (CASCO/AFBOUW) opgezet. Onze rol hierin is het controleren van de modellen aan de hand van het voorgeschreven BIM-protocol. De BIM basis ILS vormt hierbij de basis voor uitwisseling van Informatie.


Het resulteert in een BIM-model waarbij alle bouwkundige elementen voorzien zijn van de juiste informatie. Te denken aan bijvoorbeeld; naamgeving, brandwerendheid, akoestische eigenschappen en niet te vergeten het materiaal en de posities in het gebouw/model.


Het BIM-model vormt tijdens de uitvoering en controle van de bouw het ideale communicatiemiddel en voorziet Fontys van de daadwerkelijke input van het gerealiseerde gebouw voor een meer jaren onderhoudsplanning (MJOP).

FEESTELIJK EN ZEER INNOVATIEF STARTSEIN VAN DE NIEUWBOUW R10 FONTYS HOGESCHOOL EINDHOVEN.

Mooi om te zien hoe scholen mee innoveren op deze huidige markt. Een gedachtegoed waar wij zeker achterstaan. Voor onze opdrachtgever Huybregts Relou maken wij een BIM-model geschikt voor de uitvoering en meer jaren onderhoudsplanning (MJOP) voor Fontys.

.