Engineering 68 appartementen Woningcorporatie Mooiland

Weijerstaete Boxmeer
Projectlocatie Weijerstaete Boxmeer
Projectomvang 2 appartementenblokken met elk 34 appartementen
Opdrachtgever Woningcorporatie Mooiland
Architect Cier Architecten
Aannemer Van der Heijden bouw en ontwikkeling

TOTAL ENGINEERING 2 appartementblokken woningcorporatie Mooiland


Als wooncorporatie geeft Mooiland thuis aan mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, kwalitatief goede en duurzame sociale huurwoning. Voor het project Weijerstaete in Boxmeer hielpen we Mooiland in samenwerking met Van der Heijden met de Total Engineering van 2 appartementenblokken met elk 34 appartementen.


Tijdens het project waren we verantwoordelijk voor het coördineren, in een BIM omgeving, van alle benodigde adviseurs om te komen tot bouwaanvraagstukken. Het resultaat daarvan is een technische uitwerking in 3D voor een praktisch uitvoerbaar en haalbaar project.


Maar Total Engineering is meer dan dat. Bij dit project hebben we het gehele binnenwerk van de appartementenblokken opnieuw geëngineerd. Daardoor sluiten deze beter aan bij de wensen van de opdrachtgever, het Programma van Eisen én de bijbehorende eisen van het bouwbesluit.

in korte tijd van voorlopig ontwerp naar omgevingsvergunning

"De samenwerking met Archifit verliep buitengewoon goed. Met Frank hebben ze een wandelende bouwkundige encyclopedie in huis. Zijn kracht is dat hij van alle facetten in het proces kennis heeft. Dat werkt super efficiënt waardoor in korte tijd de omgevingsvergunning vergeven werd.


Verder waren de werktekeningen van Archifit ook dit keer vanaf het eerste moment praktisch en uitvoerbaar. Met name het detail niveau van de uitwerking is van hoog niveau. Dat is fijn, want daardoor komen we later niet voor verrassingen te staan. Ook de algemene hygiëne van de tekeningen is top. Het zit super degelijk en (grafisch) goed in elkaar. Elke keer weer is het een plezier om naar de tekeningen te kijken."


Kobbe Vink, projectontwikkelaar bij Woningcorporatie Mooiland