Even voorstellen: Roeland Elema

woensdag 27 oktober 2021

Onze nieuwe BIM Engineer maakte in oktober zijn officiële debuut bij Archifit. Hij verruilde vorig jaar de schoolbanken voor de uitdaging ‘Total Engineering’ in Schaijk. We hadden al snel door dat Roeland het ‘total package’ in zich had. Twee diploma’s en allerlei gave projecten later was het moment eindelijk daar: Roeland is officieel Archifitter en we stellen hem graag aan je voor.

Roeland vertelt

Mijn officiële debuut maakte ik inderdaad afgelopen oktober. Maar onze samenwerking startte een jaar eerder. Ik zat in mijn laatste jaar van mijn Bouwkunde-opleiding aan de Avans Hogeschool. Als student had ik een bijbaan bij de studentenkroeg Bascafé in Nijmegen. Toen vorig jaar de horeca plotseling sloot i.v.m. COVID-19 zat ik plotseling zonder werk. Daar zit je dan.. met je goede gedrag haha. Waar ik in het begin baalde, besloot door te schakelen en alvast te zoeken naar een baan voor na mijn studie. Via TIM recruitment kwam ik bij Archifit op gesprek bij Niels.

Het klikte meteen en voelde ook helemaal niet als een sollicitatiegesprek aan, eigenlijk was het gewoon heel relax. Aan het einde van het gesprek liet Niels doorschemeren dat het wel goed zat. Hij wilde nog overleggen met een collega en kwam daarna bij me terug. Een paar dagen later belde ze met het goede nieuws: ik kon via TIM recruitment bij Archifit beginnen. Yes!

“Super fijn dat je binnen een team zoveel vertrouwen krijgt”

Mijn eerste jaar bij Archifit

Dat was in het begin wel even aanpoten hoor. Gelukkig had ik Jordy van Balkom aan mijn zijde. Hij leerde me alles over de Total-Engineering werkwijze van Archifit, slimmer engineeren en het programma Revit. Credits voor Jordy! Tegelijkertijd startte ik met een Revit-cursus en kwam Niels met het idee om me aan te melden voor de Post HBO opleiding BIM Engineer. Oké.. dat zag ik niet aankomen, maar klonk als muziek in mijn oren. Super fijn dat ik zo snel vertrouwen vanuit het team kreeg.

Een jaar later had ik twee extra diploma’s op zak. Dat had ik van te voren niet kunnen bedenken en daar ben ik bijzonder blij mee. Dat verbeteren, innoveren en doorpakken zie je overal binnen Archifit terug. Ook bij opdrachtgevers staat innoveren en meedenken telkens centraal. Open staan voor nieuwe ideeën en durven te veranderen. Dat is het motto hier.

"Ik ga graag naar een festivalletje of een oldtimer-meeting"

Een fijne sfeer en hecht team

Dat motto ligt me wel en ben dan ook trots dat ik sinds oktober officieel Archifitter ben. Buiten een mooi bedrijf werken we ook een gezellig hecht team, dat vind ik ook belangrijk. Zo ga ik naast mijn werk graag naar een festivalletje of bijvoorbeeld een oldtimer-meeting. Lekker onder de mensen en de gezelligheid op zoeken. Die sfeer zie je hier in Schaijk ook terug.

Qua werk valt er de komende tijd binnen Archifit nog genoeg te leren. Over de manier van werken, efficiënter engineeren en nog slimmer met partners en leveranciers samenwerken. Er liggen genoeg ideeën op de plank hoe we dat gaan doen. Ik heb heel veel zin om daar mee aan de slag te gaan en met de hulp van mijn collega’s moet dat zeker goed gaan komen!


Roeland Elema

Benieuwd naar alle Archifitters?

Meer over Archifit