Ontwerp en engineering Distributiecentrum

Poppenbouwing te Geldermalsen
Projectlocatie Poppenbouwing Geldermalsen
Projectomvang 35.750m² warehouse met 3650 m² kantoor
Opdrachtgever Intospace
Architect Archifit
Aannemer Wouters Schijndel

Van een verlaten terrein naar
een nieuwe logistieke hotspot.

Bij onze eerste kennismaking met deze locatie zagen we meteen het potentieel om hier een duurzaam en modern logistiek centrum te creëren voor onze opdrachtgever, Intospace. Het is een markante en 'vergeten' plek, maar met mooie elementen voor een nieuwe logistiek hotspot. Enkele van deze elementen zijn de groene omgeving, het water welke het kavel daadwerkelijk vult en de iconische plek van het bedrijventerrein. Deze elementen zijn gebruikt om te komen tot een ‘groen/blauwe’ invulling van de ontwikkeling waarbij thema’s zoals biodiversiteit en klimaatadaptatie centraal staan.

Biodiversiteit en klimaatadaptatie.

In een vroeg stadium is in nauwe samenwerking met de gemeente West Betuwe een plan opgesteld waarbij er meer ruimte komt voor de biodiversiteit en klimaatadaptatie van het kavel. De bestaande groen/blauwe elementen van de locatie zijn hiervoor de perfecte middelen en sieren hiermee het vernieuwde kavel. In samenwerking met een ecoloog zijn diverse wadi’s, faunavoorzieningen en een groenrijke ontworpen. Het geeft het kavel een versterking van de biodiversiteit en verbeterd het werkmilieu van de werknemers.


Middels de grote overstekken, de verticale lamellen en grote bloembakken voor de kantoren wordt oververhitting op een positieve manier verminderd en vergroot het de kwaliteit naar de omgeving.  Al deze positieve ingrepen zorgen voor een groene en prettige (werk)omgeving voor alle toekomstige gebruikers en creëren we een nieuw distributiecentrum voor de medewerkers en een nieuw habitat voor de fauna.

Nieuwe identiteit voor het bedrijventerrein.

De locatie heeft niet alleen een strategische positie als logistieke hotspot, maar fungeert ook als belangrijk oriëntatiepunt voor de omliggende wegen en het bedrijventerrein. Dit biedt een uitgelezen kans om het ontwerp te richten op de omgeving. Opvallende 'kijkers', die uitkragen uit het gebouw en landen in groene bloembakken,  typeren het gebouw en geven de directe omgeving een hoge esthetische waarde. Deze 'kijkers' zijn voorzien van een opvallende witte belijning die zorgt voor een visueel effect en bijvoorbeeld de passerende treinreizigers aanspreekt. De verticale witte lamellen versterken het bewegende en golvende effect, wat symbool staat voor de dynamiek van de logistiek sector. De groene kleur van het gebouw sluit aan op de omgeving en zorgt voor een aantrekkelijk en herkenbaar gezicht van de locatie.