Ontwerp en Engineering Ringelberg Touringcars

Nieuwbouw bedrijfspand te Hoogvliet
Projectlocatie Leerlooierstraat te Hoogvliet, Rotterdam
Project omvang 345m² kantoor + 275m² stalling
Opdrachtgever Leo Ringelberg Touringcars
Architect Archifit
Aannemer Van der Heijden bouw en ontwikkeling

Een optimale afstemming tussen onze partners.

Een volgende stap voor Leo Ringelberg Touringcars. Voor onze opdrachtgever Leo Ringelberg verzorgde wij de total engineering van hun nieuwe onderkomen aan de Leerlooierstraat te Hoogvliet. Het nieuwe programma biedt ruimte voor 345m² kantoor met daarbij 275m² bedrijfshal en stalling voor het wagenpark.


Een kantoor uit baksteen, dat was één van de wensen van de opdrachtgever. Om die reden is er bewust gekozen de penanten als markante elementen te plaatsen. Het ritme van de openingen tussen de penanten refereert naar de stalling van de achterliggende bussen.


De kunst van het project was het vinden van een ideale verhouding tussen het beoogde programma voor de bedrijfshal inclusief de stalling en manoeuvreermogelijkheden van het wagenpark. Dit allen op een relatief klein perceel.


Doordat wij in het gehele traject de regie houden over ontwerp en bouwbeslissingen blijft de wens van de klant voorop staan.


In een vroeg stadium konden we de opdrachtgever overtuigen door hem inzicht te geven over het ontwerp versus de bouwkosten. Dit was de doorslaggevende factor voor de opdrachtgever om voor ons te kiezen.