ONTWERP EN ENGINEERING BEDRIJFSPAND VAN IERSEL GEVELTECHNIEK

Nieuwe Bredase Baan te Breda
Project locatie Nieuwe Bredase Baan te Breda
Project omvang 4.600m² waarvan 1250m² kantoor
Opdrachtgever Van Iersel Geveltechniek
Architect Archifit

TOTAL ENGINEERING BEDRIJFSPAND VAN IERSEL GEVELTECHNIEK

Langs de Nieuwe Bredase Baan, één van de toegangswegen van Breda, wordt het nieuwe kantoor voor Van Iersel Geveltechniek ontwikkeld. De nieuwbouw zal ruimte bieden voor een representatief kantoor met een achterliggende productiehal voor de gevelleverancier.


Voor het project hebben wij in nauwe samenwerking met de opdrachtgever het gehele proces begeleid. Zo is het terrein, wat voorheen bestemd was voor een andere functie, getransformeerd naar het ideale kavel. De wensen van de opdrachtgever zijn gehoord en vertaald naar een programma van eisen en realistisch haalbaar plan.

Ontwerp

Uit gesprekken met de opdrachtgever klonk de trots door voor het eigen product.

Deze trots hebben wij vertaald in de architectuur van het nieuwe bedrijfspand.


In het ontwerp staat de geveltechniek centraal. Door een ritmiek tussen open en gesloten te realiseren ontstaat een er visueel effect dat reageert op de beweging van de voorbijganger. Door de diepe lamellen en het contrast tussen lichte en donkere kleuren is iedere hoek van het gebouw uniek en draagt het bij aan de hoogwaardige uitstraling van bedrijf. De gevel laat zien wat hierbinnen gemaakt wordt.
​​​​​​​

In het midden wordt een volume gelift vanuit het geheel waardoor de entree wordt gevormd. Door deze entree geheel transparant uit te voeren ontstaat er een natuurlijke aantrekking voor de bezoeker van het gebouw. Direct aan deze entree ligt het atrium van het gebouw dat de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt. Eén grote glazen pui in het atrium geeft vrij zicht op de achterliggende productiehal. Hiermee ontstaat er een visuele verbinding tussen het kantoor en de plek waar het product gemaakt wordt.

Ontwerp en engineering nieuwbouw van Iersel Geveltechniek
Ontwerp en engineering nieuwbouw van Iersel Geveltechniek

Engineering

Samen met de opdrachtgever vormden we de ideale werkomgeving waarbij logistiek, processen en identiteit de basis creëerde voor de functionaliteit en uitstraling van het gebouw. Het gehele plan wordt door ons van schetsontwerp tot bouwuitvoering verzorgd waarbij wij alle advieswerkzaamheden en vergunning verrichten.  


Na het inwinnen van alle adviezen is het ontwerp omgezet tot een BIM-model. Met dit BIM-model hebben wij een digitale kopie van het gebouw gemaakt. Hierdoor hebben wij tijdens de uitvoering een duidelijk communicatiemiddel met de aannemer.  

Ontwerp en engineering nieuwbouw van Iersel Geveltechniek
Ontwerp en engineering nieuwbouw van Iersel Geveltechniek